Brorsdotter

Inlägg postat: 2013-01-28   ▲   19:51:00

Min fina brorsdotter. Dessa bilder tog 1 dag efter hennes halvårsdag. Det känns som att det var igår hon föddes. Min brorson blir 4 år i april.. samma sak där, det känns som att det var bara någon vecka sen vi var på BB och hälsade på. Jag är världens stoltaste faster till två små busar, Alvin och Tilde.

Tre - Det bästa som finns

Inlägg postat: 2013-01-28   ▲   18:56:00
Det finns mycket som det verkligen ger wow effekt. Tänkte lista upp några saker som är enligt mig det bästa som finns.

- Nyrakade ben i en nybäddad säng. Mhm.
- Snorkla på sommaren.
- Sommar över huvudtaget är underbart.
- Ha en riktigt bra dag utan några bekymmer.
- Den där känslan man får när allt är så jävla bra.
- Kramar.
- Sällskap.
- Munkjackor.
 
Sen finns det säkert massor som jag bara inte kommer på. Det kan finnas små saker som gör dagen bättre, och då kan det vara det bästa som finns.
 

Två - Senaste bilden på mig

Inlägg postat: 2013-01-25   ▲   15:52:00
Det här med trettiodagarslistan gick ju sådär. Har inte bloggat på flera dagar men nu är jag här igen, ja, som sagt, senaste bilden på mig är ju mindre vacker. Det var när Linnéa skulle klippa och färga håret blev jag smått rastlös och aa, resultatet ser du nedan.

Ett - Vem är jag?

Inlägg postat: 2013-01-21   ▲   16:39:00
Då börjar jag på dag ett i denna trettio dagars lista. Att presentera mig själv.
 
Jag heter Denise Nyberg, ja det stavas med S, men denisenyberg var upptaget på blogg.se, så det fick bli med Z eftersom jag ändå ville ha mitt namn som bloggadress. Jag är född år 1995 den 23e juli, vilket gör att jag är 17 år, fyller 18 i sommar. Jag föddes i Nacka och bodde i Stockholm tills jag var 8 år då jag flyttade med min familj ner till Gotland och här har jag då bott sen dess. Hösten 2012 flyttade jag till en egen lägenhet där jag bor på veckodagarna så jag ska ha närmare till skolan.
 
Det där var egentligen bara some basic facts. Vem är jag? Som person är jag en ödmjuk, generös, snäll, down to earth kind of person och jag är egentligen ganska blyg, men jag tror inte det är många som lägger märke till det förutom när jag ska hålla presentationer. Det är något jag verkligen inte klarar av, att prestera inför andra. Många skulle nog beskriva mig som ganska konstig, men det försvarar jag med min humor, den är konstig och jag agerar oftast utifrån min humor. Jag har också en ganska sarkastisk humor och jag andvänder ofta humor när jag är nervös och obekväm i situationen, totalt olämpligt men I can't help it. En annan sak som jag tycker jag är viktig att beskriva om mig själv är att jag dömmer aldrig.

Som ni märker använder jag mig ofta av svengelska för jag ofta inte hittar de svenska orden för uttryck jag tycker om.
 
Jag har en förkärlek till färgen mörklila, bilar, tv-spel och fotografering. Bilar kan jag inte mycket om, förutom att jag vill ha en Toyota Supra, Audi R8 eller Audi RS7 när jag blir äldre. Älskar sportbilar men jag nästan ingenting om innehållet. Dock har alltid kärleken till bilar och speciellt snabba bilar alltid funnits där.
 
När det kommer till tv-spel är det något jag växt upp med, inte att jag suttit och spelat mig igenom hela mitt liv, men det har ändå haft en bit av ett hörn. När jag spelar ett spel tänker jag inte bara på spelupplevelsen utan jag kollar också på grafiken, uppbyggnaden och historien bakom spelet då jag länge funderat på att bli just speldesigner.
 
Fotografering har också haft en stor del av mitt liv. 2007 fick jag min första digitalkamera som var en Nikon (helt otroligt att jag inte kommer ihåg produktnamnet..) och jag var helt lyrisk. Det fanns inte en sak som var ofotad här hemma. Sen när det första suget åkt ur kroppen så avancerade jag mer och mer och 2009 fick jag min Canon EOS 500D. Sen dess har jag utvecklat mig som fotograf, det är dock ingenting jag tror jag skulle vilja arbeta med.
 
Just nu går jag på teknikprogrammet och är inne på andra året. Just nu har jag ingen aning om vad jag skulle kunna tänka mig arbeta med men jag har funderat på speldesigner, mäklare eller arkitekt. Men jag har fortfarande 1,5 år kvar att komma med nya funderingar och idéer.
 
Förlåt för den långa texten, men det här är jag!

 
 

Trettio dagar

Inlägg postat: 2013-01-21   ▲   14:23:00
Jag kör på den här jag med.
 
♥ Day 1 - Vem är jag?

♥ Day 2 - Senaste bilden på mig

♥ Day 3 - Det bästa som finnns

♥ Day 4 - Jag skulle vilja kunna..

♥ Day 5 - Senaste bilden jag tog med min mobil

♥ Day 6 - 10 udda fakta om mig

♥ Day 7 - Bästa låten

♥ Day 8 - I min handväska

♥ Day 9 - Bästa sommarminnet

♥ Day 10 - Min spotifylista

♥ Day 11 - Favoritskorna

♥ Day 12 - I min sminkväska

♥ Day 13 - Hit vill jag resa

♥ Day 14 - Mina drömmar

♥ Day 15 - Det här vill jag göra om

♥ Day 16 - Första kärleken

♥ Day 17 - Drömkillen

♥ Day 18 - Min favoritfilm

♥ Day 19 - Dagens outfit

♥ Day 20 - Hit vill jag flytta

♥ Day 21 - Den här veckan

♥ Day 22 - Första kyssen

♥ Day 23 - Mina syskon

♥ Day 24 - Jag, nu & då

♥ Day 25 - En bild från när du var liten

♥ Day 26 - Det här ångrar jag

♥ Day 27 - Bästa bandet

♥ Day 28 - Favoritserie

♥ Day 29 - Ur min garderob

♥ Day 30 - Den här månaden

Jag vill ju bara vara cool

Inlägg postat: 2013-01-19   ▲   18:52:12
Mina nya youtube idoler är IJustWantToBeCool. De gör välgjorda filmer samtidigt som det är min humor på pricken. Måste faktiskt erkänna att jag har en liten crush på Viktor. Har ingen direkt favorit av deras klipp men här kommer ett urval av de jag tycker bäst om.

 
 
 
 
 

Let her go

Inlägg postat: 2013-01-19   ▲   18:37:35
Som ni säkert redan vet är jag en sucker for music. Kan verkligen inte leva utan musik. Den här låten är underbar.

Hallon

Inlägg postat: 2013-01-16   ▲   08:28:00
Jag är verkligen jättedålig på att äta frukost men jag måste komma igång med det så jag orkar med skolan. Är så sjukt trött hela tiden så det här kan verkligen hjälpa tror jag. Eftersom jag också försöker äta nyttigt så åt jag det här imorse, en hallonröra och en macka med philadelphia ost. Nomnom.

 

Chicken mango

Inlägg postat: 2013-01-15   ▲   21:23:53
Kyckling stekt i mangocurry, cous-cous med rödlök, soltorkade tomater, körsbärstomater och majs. Kryddat med garam masala, mango curry, salt och peppar. Sås gjort på creme fraiche, mango chutney, garam masala och honung.

14 januari 2013

Inlägg postat: 2013-01-14   ▲   22:41:03
Alla har sina dåliga dagar, och idag var det min tur. Det var att gå upp tidigt fast det tog emot så enormt mycket och sen när jag väl kom iväg, kommer till skolan, så står det på dörren att lektionen var inställd. Yay. Jag och Angeline gick hem till henne och vi somnade om sen gick vi tillbaka till skolan, hade fysik och engelska.

Jag bytte också idag från Matte 4 till gränssnittsdesign. Kommer underlätta för mig något sjukt mycket. Det kommer nog bli lite roligare också. Och nu när schemat har ändrats så visade det sig att på tisdagar har jag sovmorgon. Börjar inte förens kl 10! Och imorgon är svenskan inställd så börjar inte förens kl 12. Lyx.

Nu ska jag duscha, sen sova. Ta igen lite sömn. Godnatt folks.

White blank page

Inlägg postat: 2013-01-14   ▲   20:24:39
Jag har sån motivation till att skriva en novell eller något och har värsta idén i huvudet. Men sen när man ska få ner det i ord så funkar det inte för man inte har något början. När jag väl har kommit på en börjar tror jag det kommer flyta på. I hope.
 
 

Batman fan

Inlägg postat: 2013-01-14   ▲   19:25:00
Hahahahaha, den här gjorde min dag. Så. Jävla. Rolig.

I'll be your man

Inlägg postat: 2013-01-12   ▲   20:17:43
Fullständigt älskar den här låten.

Bloglovin'

Inlägg postat: 2013-01-11   ▲   18:45:15
Om du inte redan gör det, Följ min blogg med Bloglovin.

Så jävla skönt med helg

Inlägg postat: 2013-01-11   ▲   18:39:15
Rubriken säger sitt. Jag ska bara ta det lugnt i helgen. Ta in allt som hänt under den första veckan. Ikväll kommer min bror och hans familj över och vi ska bara umgås. Det var så länge sen jag såg mina brorsbarn så det ska bli kul. Mer tänker jag inte göra. Family time.

10 januari 2013

Inlägg postat: 2013-01-10   ▲   22:19:54
Seg dag. Funderade starkt på att gå upp i tid idag så jag skulle slippa stressa men icke. Gick upp vid tjugo i sju så jag bara hade en halvtimme på mig, och jag vet att jag inte klarar av det men jag kom iväg i tid i alla fall. Men hatar verkligen att stressa på morgonen så det får bli bättring på det.

Jag har mailat skolans syo och bett om att få byta till gränssnittsdesign istället för matematik 4. Jag kan läsa matte senare men det kan jag inte med designen, eller går går ju men det kommer kosta pengar och det är rätt onödigt då jag har möjlighet att läsa det gratis.

Har precis tagit en promenad på mitt gåband, orkade inte gå ut eftersom det är typ snöstorm. Kallt som fan. Tar igen det imorgon istället. Imorgon får dagen börja med sovmorgon eftersom första lektionen är iställd, lycka!

En bild - två budskap

Inlägg postat: 2013-01-10   ▲   16:54:09
Jag tog en bild som jag såg kunde redigeras på två helt olika sätt men jag älskade båda så jag visste inte vilken jag skulle ta. Den ena är mer "vardaglig" tycker jag, den ljusa. Medans den mörka är mer dramatisk och mer artistisk. Nu jävlar tar jag i med mina kreativa ord här. Samma bild kan verkligen ge två budskap.
 

Programmering

Inlägg postat: 2013-01-10   ▲   12:10:24
Ska ha programmering i ca två timmar. Kommer va död i huvudet efteråt. Ska hem och sova, sen måste jag ut och träna. Tagga. 
 
Wish me luck to stay awake. 


 

Fest pose

Inlägg postat: 2013-01-09   ▲   19:32:00
Jag förstår inte.. När alla är ute och festar så sätter de spritflaskan i höjd med ansiktet och försöker se lite halvcrazy ut och skriver: YOLO, nu jävlar ska det festas. Så jag kör min version.

Min spritpose med lokaflaskan.
 
LOKA, nu jävlar ska det pluggas.

Curry kyckling

Inlägg postat: 2013-01-09   ▲   19:25:13
Gryta med kokosmjök, kyckling, wookgrönsaker, nudlar, kryddat med mangocurry, salt, peppar och garam masala.

9 januari 2013

Inlägg postat: 2013-01-09   ▲   19:20:00
Jag är helt slut. Vet inte vart jag ska ta vägen. Jag har matteprov imorgon så jag måste liksom plugga.. Måste ta tag i det nu så jag kan lägga mig tidigt. Har haft första lektionen i programmeringskursen idag. Vi skulle bara svara på några frågor om datorns utveckling så det gick rätt fort. 2 av 3 frågor var att man skulle tänka efter själv, och då är det bara att låta fantasin flöda, det är jag bra på.
 
Tänkte bjuda på ett par fina bilder innan jag säger hejdå. Försökte ta en seriös bild.
 
Lite halvt seriös i alla fall. Oh happy day.
 
/ Trött människa signing off

Powerwalk

Inlägg postat: 2013-01-08   ▲   22:36:00
Jag blev rastlös så jag gick ut på en powerwalk. Det känns så jävla bra efteråt, att man orkat med någonting i alla fall. Nu har jag lite mer energi att sätta mig ner och gå igenom matten en liten stund. I alla fall, när jag var ute och gick, så gick jag ungefär 50 minuter och gjorde några situps efteråt. Kommer nog känna av träningsvärk imorgon. Men det är bara att träna bort den.

Har köpt den här och tänkte ge den ett försök. Den är sjukt god i alla fall. Plus att det står lycka till med träningen på den.. Tack Arla.
 

Segare än segast

Inlägg postat: 2013-01-08   ▲   19:48:00
Jag är otroligt seg idag. Första dagen i skolan och allt så mer kan man väl inte förvänta sig. Dagen började med matte, ska ha Matte 4 denna termin, sen slipper jag matte, så jävla skönt. Men jag fick i alla fall veta att jag ska ha prov på torsdag från förra kursen som jag inte har hunnit gjort. Bra start verkligen.

Har inte varit i lägenheten på hela lovet så när jag kom hem passade jag på att städa lite och fixa iordning innan pappa skulle komma med alla mina grejer som stått i hans bil under dagen. Så jag har i alla fall fått något gjort innan jag somnade på soffan.. Vaknade av att pappa ringde och då åkte vi och handla. Nu tänker jag inte göra något annat än att ligga och slappa på soffan. Måste bara plugga lite matte men sen är det fan chill all the way.

/ Godnatt från nattdjuret

Grillad lax

Inlägg postat: 2013-01-08   ▲   19:27:45
Till middag idag blev det grillad lax, sallad gjord på tomater, ruccola, paprika, rödlök och fetaost och hollandaisesås. Det var sjukt gott. Hej matkoma.

6 januari 2013

Inlägg postat: 2013-01-06   ▲   20:48:38
Varje dag sen lovet började så har jag sovit till ett, halv två. Nån dag även till halv tre. Men jag måste få in rutiner och imorse gick jag upp redan vid nio och käkade till och med frukost (!). En hallonröra gjord på kesella, hallon obviously och lite vaniljpulver så det inte ska vara så surt. Sen när jag kommit igång lite tog jag på mig träningskläderna och gav mig ut på en powerwalk. Satan vad jag mådde bra efteråt. That feeling är väldigt najs.

Sen på kvällen åkte vi hem till min farmor och farfar där min faster med familj är på besök. Vi käkade middag där och umgicks lite. Väldigt trevligt. Nu ska jag bara ta det lugnt och jobba lite på en hemsida jag ska göra till webbutveckligen i skolan, kursen blev förlängd så jag har till februari på mig hoppas jag.

Bilder från PWn, fina skor, verkligen. Jävligt sköna dock.

5 januari 2013

Inlägg postat: 2013-01-05   ▲   22:24:00
Gick faktiskt upp två timmar tidigare än vad jag brukar imorse. Halv tolv.. Eftersom skolan börjar på tisdag så borde jag börja arbeta in lite rutiner. Ska fan gå upp nio imorgon och ta en powerwalk. Jag låter er veta imorgon om hur det gick.

Det blev en tur in till stan under eftermiddagen idag och köpte julklappar till mina kusiner, sen åkte vi förbi hos min farmor och farfar en stund och hälsade på min faster och hennes man och barn, alltså mina kusiner. Stannade där en liten stund innan vi åkte hem igen.

Nu sitter jag här i soffan och kollar på Arn, båda filmerna går på sjuan ikväll. Intressant dag.
 
Gammal bild ifrån när vi skulle till hamnplan och dansa. Har aldrig dansat så mycket i hela mitt liv.
 
/ Muppen i soffan

My music memories 2012 #1

Inlägg postat: 2013-01-05   ▲   17:30:00

Denna låt är den mest spelade 2012. Helt klart bästa under 2012 också. Den betyder något för mig och tänker på en viss person när jag lyssnar på den, så helt klart tummen upp x1000. Värsta glada låten också.. bara ett plus.

Det här verkligen min och mammas låt. Vi började lyssna på den i somras när den började spelas på radio och vi fastnade verkligen på en gång. Jag älskade sångarens röst och när jag sen fick veta att det var sångaren i Takida som startat ett eget litet projekt på sidan så blev jag inte direkt förvånad att jag gillade sångrösten, haha.

Linnéa visade mig den här låten i våras nån gång, den är ganska unik eller vad man ska säga. Jag fastnade på en gång. Tycker än idag att den är superbra. Men börjar tröttna lite. Dock en höjdpunkt under 2012.

Tror inte jag måste säga så mycket om denna. Orginalet är helt klart mest spelade på radio under 2012, men jag tycker Walk Of The Earths version är mycket bättre än orginalet.

Började lyssna på denna under 2011 men den hängde kvar hela första halvåret under 2012 också, älskar Takida och detta är lätt min favoritlåt med dem.

2012 var det året jag verkligen började lyssna på Mumford & Sons och nu är jag helt fast. Helt klart mitt favoritband. Ville åka och se dem i april men biljetterna gick åt som glass i solen. Får väl se dem nästa gång de kommer till Sverige i guess.

Började i höstas lyssna en hel den på Simon & Garfunkel, och då fastnade jag för denna. Helt underbar och blir glad när jag lyssnar på den..
 
Så när jag såg denna, Paul Simon och Mumford & Sons och även Jerry Douglas tillsammans så blev jag helt lyrisk. Jag älskar verkligen den här låten. Min favorit just nu.

Ännu en till sånhär gladlåt, den gjorde många deppiga stunder glada under 2012. Love it.

4 januari 2013

Inlägg postat: 2013-01-04   ▲   23:26:21
Det kommer ta ett tag att vänja sig vid att skriva 2013. Detta år ska bli bra. Jag ska inte låta småsaker få mig att gå i backen. Man måste ta sig igenom det. Och sommaren ska bli bäst. Längtar som fan. Ska ge allt under vårterminen i skolan så jag kan gå ut mitt andra år utan att känna mig misslyckad.

Tagen i maj år 2012.

Saker du inte visste om mig #3

Inlägg postat: 2013-01-04   ▲   23:13:32
- Fotografering har alltid varit i mitt intresse men började inte fota förens jag var typ 11-12 år.
- Älskar spel, inte bara att spela dem utan även se hur de är uppbyggda osv, även spelhistoria.
- Har ett stort intresse för historia.
- Gick ut nian med 270 poäng.
- Jag älskar att skriva men jag är jättedålig på att skriva om mig själv.
- Jag har aldrig färgat håret. Endast tonat det en gång.
- Min favoritfilm är Taken.
- Min favoritskådis är Liam Neeson. Konstigt.
- Har haft mer bloggtorka än blogglust.
- Är född i Nacka, Stockholm men flyttade till Gotland när jag var 8 år.

Lättroad

Inlägg postat: 2013-01-04   ▲   22:43:00
Finner mig själv som person väldigt lättroad, hittade några gamla bilder på min dator som jag sparat just för jag tycker de är skitroliga. Som sagt, lättroad.


 

A new lifestyle

Inlägg postat: 2013-01-03   ▲   19:10:00
Idag bestämde jag mig för att påbörja en ny livsstil. Blir sundare, få bättre kondition och bygga muskler. Må fysiskt bättre. Började allt med att införskaffa lite nya träningskläder.
 
Träningstights - Cubus 149 kr / Sportbh - H&M 99 kr

Saker du inte visste om mig #2

Inlägg postat: 2013-01-03   ▲   10:43:00
- Jag absolut hatar när man sitter med hörlurar och inte har något ljud på i dem.
- Jag älskar att fotografera ögonblick som aldrig kommer igen, för då vet man att man förevigat något som bär mening.
- Jag svär hela jävla tiden. Måste fan sluta med det.
- När jag börjar jobba ska jag spara varenda liten slant jag kan till att resa.
- Vill bo i New York minst 3 månader när jag blir äldre.
- En dröm är att jobba och bo i Norge.
- Vill resa jorden runt.
- Vill gå ut med bra betyg i skolan men jag gör inte speciellt mycket för att få bra betyg.
- Har lovat mig själv att bättra på det.
- Har också lovat mig själv att inte lova saker jag inte kan hålla, så den där menar jag verkligen.

Fuldans

Inlägg postat: 2013-01-03   ▲   10:08:00
Man borde tycka att vi tröttnar snart. Men tydligen gör vi inte det. Så här kommer en fuldans video som jag och Linnéa dansat ihop.. Inte i nyktert tillstånd. Men jag skulle nog gjort det om jag var nykter med.. I have done it you know.

Längtar

Inlägg postat: 2013-01-02   ▲   19:55:19
Guuud vad jag längtar till sommaren! Det går inte att beskriva. Jag vill ha värme och den närheten man får till allt på sommaren. Vill ha ett liv. Nästa sommar är det sista riktiga sommarlovet.
 

Frog face

Inlägg postat: 2013-01-02   ▲   15:28:00
Det är i alla fall tur att jag varierar mina miner när jag använder denna effekt i photobooth.

Saker du inte visste om mig #1

Inlägg postat: 2013-01-02   ▲   10:12:00
- Jag har världens sämsta sångröst, men jag sjunger ändå ibland.
- Har en förkärlek till bilar men kan ingenting om dem.
- Jag skulle nog inte må speciellt bra om jag inte fick min dos av musik.
- Har aldrig blivit skrämd av skräckfilmer.
- Älskar Resident Evil spelen, hatar filmerna.
- Älskar tv-serien The walking dead.
- Så jag antar att jag har en zombie thing going on.
- Min absoluta favoritserie är Vänner.
- Älskar färgen blå.
 

Artificial lightning on the sky

Inlägg postat: 2013-01-01   ▲   23:27:13
Fick inte många bilder ifrån fyrverkerierna som blev bra men kan bjuda på två stycken i alla fall.
 

Mitt nyår

Inlägg postat: 2013-01-01   ▲   23:12:35
Jag hade verkligen ett nyår jag aldrig kommer glömma. Det var stort sett bara jag och Linnéa, så det hade ju potential redan från början. Och det nådde verkligen till förväntningarna, om inte mera. Jag hade så sjukt roligt. Åt jättegod mat, sen när tiden hade dragit förbi så blev klockan 23.47 och vi bestämde oss för att gå ut och göra oss beredda för fyrverkerierna, så stod vi där och kollade när himlen lös i alla vackra färger. Sa gott nytt år och firade in det nya året med de som var runt om kring mig, även med en nära vän som finns långt borta.

Fråga inte om kaninen.. tyckte det var asroligt i alla fall.

RSS 2.0